Skovbrynet Lyngby vinner "Green Cities Europe Award"

Basecamp Lyngby är ett ambitiöst bostadsområde som sträcker sig över 34 500 kvadratmeter, där Derbigum har bidragit med expertis och avancerade tätskiktsteknologi.

Derbigum är stolta över att meddela att ett av våra samarbetsprojekt, Basecamp Lyngby i Danmark, har vunnit det prestigefyllda ”Green Cities Europe Award 2023”. Detta markerar en betydande milstolpe i vårt åtagande att främja hållbar utveckling och ekologisk innovation inom byggsektorn.

Basecamp Lyngby är ett ambitiöst bostadsområde som sträcker sig över 34 500 kvadratmeter, där vi har bidragit med vår expertis och avancerade tätskiktsteknologi. Projektet, som erbjuder över 786 bostäder inklusive mer än 600 studentstudios, är en modell för hållbar levnad och design, där mer än 20 000 kvadratmeter är tillägnade gröna utrymmen.

Från återanvändningen av tegelstenar och betong ifrån den tidigare och nu rivna fastigheten till installationen av 900 kvadratmeter solpaneler, har varje aspekt av Basecamp Lyngby utformats med tanke på hållbarhet. Vårt bidrag med Derbigum GC AR, ett robust och rotresistent tätskikt, har inte bara varit en pusselbit i denna gröna vision utan också säkerställt att projektet uppfyller de stränga danska energikraven enligt byggbestämmelserna från 2015 (BR15).

Arkitekturen, utformad av Lars Gitz Architects, speglar en djup respekt för naturen, med träfärgade fasader och gröna tak som smidigt integreras i det omgivande landskapet. Den unika formen och de genomtänkta utomhusområdena, från takträdgårdar till promenadvägar, betonar projektets innovativa syn på ett modernt boende.

Som pionjärer inom teknologiska och ekologiska lösningar för tak är vi på Derbigum engagerade i att driva branschen framåt genom vårt ”No Roof To Waste”-program och vårt åtagande att erbjuda produkter med en livslängd på över 50 år. Basecamp Lyngby representerar inte bara en framgång för oss som företag utan också för vår vision om en grönare, mer hållbar framtid.

Vi ser fram emot att fortsätta leda vägen för ekologisk innovation och att bidra till fler framgångsrika projekt som Basecamp Lyngby, som visar att hållbar utveckling inte bara är möjlig utan också nödvändig för vår gemensamma framtid.

Derbigum GC AR används även i ett annat berömt Derbigumprojekt nämligen Copenhill, återvinningsanläggningen som kommit att bli Köpenhamnarnas egen skidbacke mitt inne i stan.

Rulla till toppen