Översikt över våra taksystem

Förutom att skydda din byggnad mot alla olika typer av väderförhållanden så skapar Derbigums unika tätskikt närmast gränslösa möjligheter.

Med hjälp av sedumtak kan man till exempel få en unik grön miljö högst upp i byggnaden. Eller också kan man bygga en takterrass, installera solpaneler för att generera förnybar energi, samla upp regnvatten för återanvändning eller sänka inomhustemperaturen i varmt väder genom att installera en takbeläggning i vit skiffer.

Såväl Derbigum SP FR som Derbigum NT är UV-beständiga och helt återvinningsbara, vilket gör dem till utmärkta val för alla tak, med eller utan extra funktionalitet.

Derbigum erbjuder inte bara en livslängd på 40 år, därefter kan våra produkter beläggas med ett nytt toppskikt som gör att du kan räkna med ännu ett problemfritt Derbigumtak i ytterligare 40 år.

Våra produkter är dessutom fullt återvinningsbara. Via ett patenterat system bidrar såväl rester från produktionen som gammal takpapp till att skapa det högkvalitativa råmaterialet Derbitumen. Till exempel innehåller bottenlagret Derbicoat NT 30 % Derbitumen och topplagret Derbigum NT 25 %. Med återvinning, kretslopp och hållbarhet som ledstjärnor i alla led fortsätter vi på Derbigum att hitta nya sätt att bidra till en bättre miljö.

Den mest ekologiska lösningen

För att bidra till en cirkulär ekonomi och minska vårt ekologiska fotavtryck samlar Derbigum in rester från takläggare och rivningstak. I en unik och patenterad process förvandlar vi sedan detta till det nya kvalitetsmaterialet Derbitumen . Detta unika material används till Derbigum NT, en takpapp med samma utmärkta egenskaper som Derbigum SP FR. Derbigum NT är KOMO-certifierat och har en dokumenterad och betydligt mindre miljöpåverkan än någon annan takpapp.
Klicka här för att ladda ner EPD som Pdf för Derbigum NT

...

Cirkulära tätskikt

Tack vare Derbigums patenterade och unika återvinningsprocess så kan vi som enda tillverkare, återvinna produktions- & installationsspill samt uttjänta tätskikt. Derbicoat NT och Derbigum NT innehåller vårt återvunna material som vi kallar för Derbitumen. Med dessa produkter bidrar vi till ett mer hållbart byggande.

...

Klassiskt platt tak

Ett klassiskt platt tak är en bra lösning av flera olika anledningar! Derbigum SP FR är ett tätskikt tillverkat av bitumen som är resistent mot UV-strålning, är dimensionsstabilt, har en bevisad livslängd på 50 år* och som är lätt att montera. *British Board of Agreement 86/1593

...

CO2 absorberande tak

Vill du bidra till att reducera koldioxidutsläpp? Ja det går faktiskt och ett sätt att göra det är genom att installera Derbicolor FR Olivine på ditt platta tak. Denna produkt innehåller olivinkorn som på naturlig väg, när det regnar, neutraliserar CO2 som finns i atmosfären.

...

Reflekterande tak

Medeltemperaturen stiger varje år. Tack vare reflektionen och den höga emissiviteten hos Derbicolor FR White, som är vitt till färgen och som fungerar som en passiv kylare, så sänks temperaturen på takytan. vilket i sin tur sänker temperaturen inne i byggnaden.

...

Gröna tak

Vem drömmer inte om en trädgårdsodling på taket mitt i stan eller en grön oas högst upp i fastigheten? Men varför bara drömma? Skapa ett grönt tak och dra nytta av alla fördelar som en grön och naturlig omgivning ger.

...

Estetiska tak

Takläggning med både färg och funktion. Derbicolor FR finns i flera olika färger. Välj tex Derbicolor FR Olivin med sin vackert olivgröna färg och som tack vare en unik mineralsammansättning gör att ditt tak kommer att tak absorbera CO2!

...

Blågröna tak

Spara vatten genom att samla upp och återanvända regnvatten. Derbigum erbjuder flera olika produkter för att samla upp regnvatten permanent eller tillfälligt.

...

Takterrasser och balkonger

Utöka din värdefulla bostadsyta med en vattentät terrass eller balkong. Installera en pool, anlägg en trädgård, odla grönsaker eller skapa nya sociala ytor för familj & vänner. Möjligheterna är oändliga!

...

Parkeringsdäck

De dubbla glasfiberstommarna i Derbigum GC ger ett tätskikt som är optimalt för tung trafik och höga fordonsvikter på vägar, broar och parkeringsplatser.

...

Broar och vägar

Derbigum GC har en tjocklek på 5 mm med förstärkta stommar och är lämplig för broar, tunnlar och andra projekt som kräver en perfekt teknisk kompetens. Derbigums tekniska experter hjälper dig gärna från projektstart hela vägen in i mål.

...

Flytande produkter

Derbigum erbjuder produkter för 100% flamfria installationer. Dessa produkter är framtagna för projekt där kraven på säkerhet är hög och när du vill få en fin finish på vattentäta detaljer som t.ex. skorstenar, kantprofiler och reparationer.

Kontakta oss

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss så hjälper vi dig mer än gärna!

right-arrow-circular-button-outline Kontakta oss
Rulla till toppen